ULAMA WARASATUL AMBIA

ULAMA WARASATUL AMBIA

Wahyu

Firman Allah Swt“ Janganlah kamu cenderung kepada KEZALIMAN kelak kamu akan disambar oleh api neraka.”

Berdoalah kepada Ku, nescaya akan Ku perkenankan bagimu, sesungguhnya orang-orang yang menyombongkan diri dari menyembah Ku akan masuk neraka jahannam dalam keadaan hina dina!
-Surah Al-Mukmin ayat 60

Peringatan Ilahi

Allah SWT. Berfirman:
(وَمَن يَعۡشُ عَن ذِكۡرِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ نُقَيِّضۡ لَهُ ۥ شَيۡطَـٰنً۬ا فَهُوَ لَهُ ۥ قَرِينٌ۬ (٣٦
Yang maksudnya:
”Dan sesiapa yang tidak mengendahkan pengajaran (Al-Quran yang diturunkan oleh Allah) Yang maha Pemurah, Kami akan adakan baginya Syaitan (yang menghasut dan menyesatkannya), lalu menjadilah Syaitan itu temannya yang tidak renggang daripadanya." [Surah Al-Zukhruf : 36.]

Surah al-Saff ayat 10-12:

Allah Taala menawarkan kemenangan di dalam firman-Nya dalam Surah al-Saff ayat 10-12:

"Wahai orang-orang yang beriman! Mahukah Aku tunjukkan sesuatu perniagaan yang boleh menyelamatkan kamu daripada azab seksa yang tidak terperi sakitnya?"

"Iaitu, kamu beriman kepada Allah dan Rasul-Nya serta kamu berjuang membela dan menegakkan agama Allah dengan harta benda dan diri kamu; yang demikian itulah yang lebih baik bagi kamu, jika kamu mengetahui."

"(Dengan itu) Allah akan mengampunkan dosa-dosa kamu dan memasukkan kamu ke dalam taman-taman (syurga) yang mengalir di bawahnya beberapa sungai, serta ditempatkan kamu di tempat-tempat tinggal yang sama ada dalam syurga 'Adn. Itulah kemenangan yang besar."

Pringatan

Imam Nawawi menyebut satu hadith dimana Rasulullah SAW diwahyukan melalui mimpi. Mimpi seorang Rasul adalah benar dan wahyu daripada Allah.

Rasulullah SAW melawat neraka dan dilihat mereka yang diseksa dalam neraka itu, orang yang berzina dan memakan riba’ dan menyebarkan maklumat yang buruk sehingga perbohongan itu tersebar dengan luas, apatah lagi maklumat itu menjadi fitnah.

Dilihat seorang yang disangkut dengan penyangkut besi didagunya menembusi pipi dan mata diseksa didalam neraka, bila ditanya siapa itu, itulah penyebar maklumat bohong diseluruh pelusuk.

Hadis peringatan

Dan sabda Rasulullah SAW, “Barangsiapa yang menunjukkan satu jalan yang baik lalu orang mengikut jalan itu, dia akan mendapat pahala kerana menjalankan tugasnya dan dia mendapat pahala selagi ada orang yang mengikutnya sehingga hari kiamat.

Dan barangsiapa yang menunjukkan jalan yang buruk,maka dia berdosa kerana melakukan kerja itu dan menerima tanggungjawab dosa yang sama dengan orang yang mengikutnya sehingga hari kiamat.

Beriman orang yang bertaqwa

Firman Allah

وَالَّذِينَ يَرْمُونَ الْمُحْصَنَاتِ ثُمَّ لَمْ يَأْتُوا بِأَرْبَعَةِ شُهَدَاء فَاجْلِدُوهُمْ ثَمَانِينَ جَلْدَةً وَلَا تَقْبَلُوا لَهُمْ شَهَادَةً أَبَدًا وَأُوْلَئِكَ هُمُ الْفَاسِقُونَ

dan orang-orang yang menuduh wanita-wanita yang baik-baik (berbuat zina) dan mereka tidak mendatangkan empat orang saksi, maka sebat (deralah) mereka (yang menuduh itu) delapan puluh kali dera, dan janganlah kamu terima kesaksian mereka buat selama-lamanya. Dan mereka itulah orang-orang yang fasik

Surah An-Nur : Ayat 4

Sungguhpun ayat ini menyebut mengenai tuduhan terhadap perempuan, namun hukumnya sama terhadap tuduhan ke atas kaum lelaki dan ianya menjadi sepakat para ulama' sebagaimana yang disebut di dalam Jame' Li ahkaamil Quran oleh al Qurtubi.

Tuduhan yang tidak menepati syara' dan pula perlakuan menyebarkan serta mempertontonkan video lucah kepada umum adalah suatu yang jelas bersalahan dengan agama dan mereka berdepan dengan hukum Qazaf serta undang - undang kerana memiliki dan menyebarkan video lucah.

Doa

YA ALLAH KAMI YANG HINA INI MENADAH TANGAN DAN MENGHARAPKAN PERTOLONGAN ENGKAU YA ALLAH:-

KAMI MEMOHON ENGKAU MEMPERI PERINGATAN ATAU HUKUMAN KEPADA TANGAN-TANGAN DAN ORANG-ORANG YANG JAHAT YANG BERUSAHA MENIPU RAKYAT SEMASA MENGUNDI DALAM PILIHAN RAYA DENGAN MENGADAKAN PELBAGAI CARA YANG SEMATA-MATA UNTUK MENIPU.
YA ALLAH BERILAH PERINGATAN ATAU PEMBALASAN KEPADA ORANG YANG BERTINDAK GANAS KEPADA RAKYAT. SESUNGGUNYA ENGKAU MAHA PERKASA DAN MAHA MENGETAHU.


YA ALLAH KAMI MENDERITA SEDIH DENGAN KEPUTUSAN ITU. YA ALLAH KEPUTUSAN ITU ADALAH SATU UJIAN YANG AMAT PERIT BAGI KAMI. MOHON TETAPLAH PENDIRIAN KAMI

YA ALLAH KAMI MEMOHON ENGKAU TUNJUKKANLAH HIKMAH KEHAKIMAN ITU SEMOGA AKAN MELEGAKAN KEDUKAAN DAN KESEDIHAN DIHATI KAMI.

YA ALLAH CELAKA DAN BINASALAH MEREKA YANG ZALIM ITU DENGAN KEHINAAN DAN KEPEDIHAN.

Fatwa

Jawatankuasa Fatwa Majlis Kebangsaan Bagi Hal Ehwal Ugama Islam Malaysia memutuskan bahawa pelancong bukan Islam diharuskan memasuki masjid dan ruang solat dengan syarat mendapat keizinan pihak pengurusan masjid dan perlakuan serta tingkah laku mereka tidak mencemarkan kesucian masjid dan sentiasa terkawal dan beradab.

Guna agama cetus permusuhan kaum cemarkan Islam
- Dr Asri Bekas Mufti Perlis

Peringatan AL HUJURAT: - AYAT 6

AL HUJURAT: - AYAT 6

Hai orang-orang yang beriman, jika datang kepada kamu orang fasik membawa sesuatu berita, maka periksalah dengan teliti, agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada sesuatu kaum tanpa mengetahui keadaannya yang menyebabkan kamu menyesal atas perbuatanmu itu.

Ustaz Azizan Razak

Beruk kalau kita buat tak peduli dekat dia, dia pun senyap (sengap) begitu saja. Tapi kalau kita layan dia, sergah dia, habis daun pokok cermai dihinggutnya- Semasa berucap di Stadium Sultan Abdul Halim Kedah.

Jumaat, 25 Januari 2013


Najib buat lawak: lawat Gaza!
Posted on Thursday, January 24 @ 00:00:00 MYT
Dilulus untuk paparan oleh Juragan

HebahanOleh: senik

"Assalamualaikum,,..

Dont buy Najib joke! Lawat Gaza untuk menyampaikan mesej kepada PAS supaya menerima penyatuan dengan UMNO, tetapi tidak berminat untuk melaksanakan syariat Islam seluruhnya.Najib disambut oleh PM Hamas tetapi dikencam oleh Mahmood Abbas, Pengerusi Palastin dari Fatah.

Sekali imbas terserlah jenaka yang dibuat Najib kerana semua tahu HAMAS adalah lanjutan ikhwatul muslimin Imam Hassan AlBana yang hampir hampir menakluki Tel Avis dan prinsip perjuangannya kosistan dengan PAS, sedangkan FATAH merupakan parti yang sekular yang serupa dengan UMNO.Kenapa Najib melawat PAS, bukan UMNO di Palastin? Sedangkan Bernama melapurkan Najib melawat palastin (Bernama merujuk Gaza sebagai wilayah PALASTIN) bukan Gaza. Sementara Mahmood Abbas sebagai sekutu Najib menyifatkan Gaza sebagai wilayah pentabdiran pengganas HAMAS (HAMAS TERRORIST RULERS). What a joke!

Najib mahu bergabung dengan PAS, itu mesej yang boleh difahami dengan skrip maharaja lawak ini, tetapi tidak mahu mengikut sepenuhnya ajaran baginda Nabi. Najib sanggup melukakan hati sahabat sepemikirannya, Mahmood Abbas yang selama ini diberi pengiktirafan sebagai penguasa Palastin dengan melawat orang orang yang dipinggirkannya dulu dan sanggup mengaku bahawa sebagai satu umat dengan HAMAS(sedangkan Najib turut bersubahat dengan Israel untuk membunuh penduduk Gaza dengan penjualan minyak sawitnya ke Israel).

PM HAMAS, Ismail Haneyah, yang menyambut Najib di sempadan Rafah merupakan seorang yang merendah diri dan sentiasa mahu menerima tetamu walaupun beliau tahu tetamunya itu tidak boleh dipercayai kerana beliau merupakan seorang yang yakin dengan perlindungan ALLAH. Cuba bayangkan apa tindakan Ismail Haneyah kalau Najib mengambil keputusan tidak melawat Gaza tetapi Tebing Barat yang dikuasai FATAH. Apakh beliau akan mengutuk Najib seperti Mahmood Abbas?

Najib sejak dulu memang bebal! mesej demi mesej dihantarnya untuk mendapat perhatian PAS supaya menerima lamara UMNO sehingga sekarang sanggup ke Gaza untuk memujuk PAS yang sudah diketahuinya mempunyai hubungan akidah yang akrab dengan HAMAS. Tetapi Najib buat buat tak faham akan makna hubungan AKIDAH ini, kerana itu walaupun masih mahu meneruskan dasar sekular dan pagmatisnya, dia masih mahu PAS menerima UMNO dan meletakkan UMNO sebagai peneraju.

Najib mahu FATAH dan HAMAS bersatu tetapi buat buat pekak dengan apa yang sudah diarahkan oleh ALLAH dan RASULnya supaya penyatuan itu mestilah dengan TALI ALLAH, bukan dengan akal manusia yang penuh dengan najis ini.

Najib tidak mahu belajar dari usaha gabungan FATAH dan HAMAS yang sebenarnya sama dengan usaha gabungan PAS dan UMNO. Najib juga semacam tak faham bahawa mesej ISLAM itu mengatasi parti politik dan jemaah. Kalau akidah sama dan syariat serta syiar ISLAM mahu diikuti sepenuhnya, bukan ambil separuh separuh, pasti FATAH dan HAMAS akan bersatu secara sendirinya tanpa perlu adanya ikatan FATAH dan HAMAS, begitu juga, PAS dan UMNO pasti akan bersatu tanpa perlu adanya ikatan PAS dan UMNO.

Oleh kerana Najib tidak mahu menerima seruan ini, walaupun dalam solat beliau turut membaca surat alFatihah, maka berlakulah skrip maharaja lawak seperti dipertontonkan di GAZA dan turut membantu dia melengkapkan skripnya ialah Nasarudin Mat Isa, seorang ustaz yang sudah ada rahsia Yidin Yasin yang menanti masa yang sesuai untuk menendang Najib.

Mungkin tahun depan, kita boleh cadangkan kepada Astro menjemput Najib dan Nasarudin Mat Isa untuk menyertai maharaja lawak mega.


Tiada ulasan:

Catat Ulasan