ULAMA WARASATUL AMBIA

ULAMA WARASATUL AMBIA

Wahyu

Firman Allah Swt“ Janganlah kamu cenderung kepada KEZALIMAN kelak kamu akan disambar oleh api neraka.”

Berdoalah kepada Ku, nescaya akan Ku perkenankan bagimu, sesungguhnya orang-orang yang menyombongkan diri dari menyembah Ku akan masuk neraka jahannam dalam keadaan hina dina!
-Surah Al-Mukmin ayat 60

Peringatan Ilahi

Allah SWT. Berfirman:
(وَمَن يَعۡشُ عَن ذِكۡرِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ نُقَيِّضۡ لَهُ ۥ شَيۡطَـٰنً۬ا فَهُوَ لَهُ ۥ قَرِينٌ۬ (٣٦
Yang maksudnya:
”Dan sesiapa yang tidak mengendahkan pengajaran (Al-Quran yang diturunkan oleh Allah) Yang maha Pemurah, Kami akan adakan baginya Syaitan (yang menghasut dan menyesatkannya), lalu menjadilah Syaitan itu temannya yang tidak renggang daripadanya." [Surah Al-Zukhruf : 36.]

Surah al-Saff ayat 10-12:

Allah Taala menawarkan kemenangan di dalam firman-Nya dalam Surah al-Saff ayat 10-12:

"Wahai orang-orang yang beriman! Mahukah Aku tunjukkan sesuatu perniagaan yang boleh menyelamatkan kamu daripada azab seksa yang tidak terperi sakitnya?"

"Iaitu, kamu beriman kepada Allah dan Rasul-Nya serta kamu berjuang membela dan menegakkan agama Allah dengan harta benda dan diri kamu; yang demikian itulah yang lebih baik bagi kamu, jika kamu mengetahui."

"(Dengan itu) Allah akan mengampunkan dosa-dosa kamu dan memasukkan kamu ke dalam taman-taman (syurga) yang mengalir di bawahnya beberapa sungai, serta ditempatkan kamu di tempat-tempat tinggal yang sama ada dalam syurga 'Adn. Itulah kemenangan yang besar."

Pringatan

Imam Nawawi menyebut satu hadith dimana Rasulullah SAW diwahyukan melalui mimpi. Mimpi seorang Rasul adalah benar dan wahyu daripada Allah.

Rasulullah SAW melawat neraka dan dilihat mereka yang diseksa dalam neraka itu, orang yang berzina dan memakan riba’ dan menyebarkan maklumat yang buruk sehingga perbohongan itu tersebar dengan luas, apatah lagi maklumat itu menjadi fitnah.

Dilihat seorang yang disangkut dengan penyangkut besi didagunya menembusi pipi dan mata diseksa didalam neraka, bila ditanya siapa itu, itulah penyebar maklumat bohong diseluruh pelusuk.

Hadis peringatan

Dan sabda Rasulullah SAW, “Barangsiapa yang menunjukkan satu jalan yang baik lalu orang mengikut jalan itu, dia akan mendapat pahala kerana menjalankan tugasnya dan dia mendapat pahala selagi ada orang yang mengikutnya sehingga hari kiamat.

Dan barangsiapa yang menunjukkan jalan yang buruk,maka dia berdosa kerana melakukan kerja itu dan menerima tanggungjawab dosa yang sama dengan orang yang mengikutnya sehingga hari kiamat.

Beriman orang yang bertaqwa

Firman Allah

وَالَّذِينَ يَرْمُونَ الْمُحْصَنَاتِ ثُمَّ لَمْ يَأْتُوا بِأَرْبَعَةِ شُهَدَاء فَاجْلِدُوهُمْ ثَمَانِينَ جَلْدَةً وَلَا تَقْبَلُوا لَهُمْ شَهَادَةً أَبَدًا وَأُوْلَئِكَ هُمُ الْفَاسِقُونَ

dan orang-orang yang menuduh wanita-wanita yang baik-baik (berbuat zina) dan mereka tidak mendatangkan empat orang saksi, maka sebat (deralah) mereka (yang menuduh itu) delapan puluh kali dera, dan janganlah kamu terima kesaksian mereka buat selama-lamanya. Dan mereka itulah orang-orang yang fasik

Surah An-Nur : Ayat 4

Sungguhpun ayat ini menyebut mengenai tuduhan terhadap perempuan, namun hukumnya sama terhadap tuduhan ke atas kaum lelaki dan ianya menjadi sepakat para ulama' sebagaimana yang disebut di dalam Jame' Li ahkaamil Quran oleh al Qurtubi.

Tuduhan yang tidak menepati syara' dan pula perlakuan menyebarkan serta mempertontonkan video lucah kepada umum adalah suatu yang jelas bersalahan dengan agama dan mereka berdepan dengan hukum Qazaf serta undang - undang kerana memiliki dan menyebarkan video lucah.

Doa

YA ALLAH KAMI YANG HINA INI MENADAH TANGAN DAN MENGHARAPKAN PERTOLONGAN ENGKAU YA ALLAH:-

KAMI MEMOHON ENGKAU MEMPERI PERINGATAN ATAU HUKUMAN KEPADA TANGAN-TANGAN DAN ORANG-ORANG YANG JAHAT YANG BERUSAHA MENIPU RAKYAT SEMASA MENGUNDI DALAM PILIHAN RAYA DENGAN MENGADAKAN PELBAGAI CARA YANG SEMATA-MATA UNTUK MENIPU.
YA ALLAH BERILAH PERINGATAN ATAU PEMBALASAN KEPADA ORANG YANG BERTINDAK GANAS KEPADA RAKYAT. SESUNGGUNYA ENGKAU MAHA PERKASA DAN MAHA MENGETAHU.


YA ALLAH KAMI MENDERITA SEDIH DENGAN KEPUTUSAN ITU. YA ALLAH KEPUTUSAN ITU ADALAH SATU UJIAN YANG AMAT PERIT BAGI KAMI. MOHON TETAPLAH PENDIRIAN KAMI

YA ALLAH KAMI MEMOHON ENGKAU TUNJUKKANLAH HIKMAH KEHAKIMAN ITU SEMOGA AKAN MELEGAKAN KEDUKAAN DAN KESEDIHAN DIHATI KAMI.

YA ALLAH CELAKA DAN BINASALAH MEREKA YANG ZALIM ITU DENGAN KEHINAAN DAN KEPEDIHAN.

Fatwa

Jawatankuasa Fatwa Majlis Kebangsaan Bagi Hal Ehwal Ugama Islam Malaysia memutuskan bahawa pelancong bukan Islam diharuskan memasuki masjid dan ruang solat dengan syarat mendapat keizinan pihak pengurusan masjid dan perlakuan serta tingkah laku mereka tidak mencemarkan kesucian masjid dan sentiasa terkawal dan beradab.

Guna agama cetus permusuhan kaum cemarkan Islam
- Dr Asri Bekas Mufti Perlis

Peringatan AL HUJURAT: - AYAT 6

AL HUJURAT: - AYAT 6

Hai orang-orang yang beriman, jika datang kepada kamu orang fasik membawa sesuatu berita, maka periksalah dengan teliti, agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada sesuatu kaum tanpa mengetahui keadaannya yang menyebabkan kamu menyesal atas perbuatanmu itu.

Ustaz Azizan Razak

Beruk kalau kita buat tak peduli dekat dia, dia pun senyap (sengap) begitu saja. Tapi kalau kita layan dia, sergah dia, habis daun pokok cermai dihinggutnya- Semasa berucap di Stadium Sultan Abdul Halim Kedah.

Khamis, 10 Januari 2013

SATU LAGI BLOGGER UMNO HILANG TELOR... VIDEO ULASAN AHMAD MASLAN BERKENAAN BLOGGER TERSEBUT... KAH KAH KAH !SATU LAGI BLOGGER UMNO HILANG TELOR... VIDEO ULASAN AHMAD MASLAN BERKENAAN BLOGGER TERSEBUT... KAH KAH KAH !


Sebelum ini Blogger yang pernah di kedudukan NOMBOR WAHID dikalangan BLOGGER PENCAHCAI UMNO dah AWAL-AWAL mengatakan yang blog PAPA GOMO bukan blog beliau...

walaupun setiap N3 yang beliau keluarkan akan DISELITKAN perkataan "SAMAN GOMO KALAU BERANI"... tapi akhirnya mengaku sebagai TUAN PUNYA BLOG pun beliau TAK SANGGUP beb... kah kah kah...

kemudian nya pulak MEMOHON MAHKAMAH MEMINDA TUDUHAN... kalau dah BUKAN TUAN PUNYA BLOG buat apa memohon PINDAAN TUDUHAN... kah kah kah...

mungkin sudah ada SUARA-SUARA RISAU dan MARAH dari Pemimpin Umno... dimana mungkin akan ada lagi yang DiSIPINA oleh Mahkamah bagi mengenali siapa dia PAPA GOMO tersebut... itu sebab baik tukar aje nama blog dari papagomo kepada MAMA GOMO... kah kah kah !.

Yang satu lagi tuan punya blog bernama DR. MIM dah memohon MAAF walaupun selepas dua tahun SAMAN berjalan... tapi baru SEDAR yang beliau membuat FITNAH... mungkin atas KESEDARAN atau pun TAKUT dikenakan HUKUMAN yang lebih BERAT... itu tak dapat lah hendak gua pastikan... cuma KENAPA setelah dua tahun dan selepas banyak MASA...

TENAGA dan tentu nya banyak DUIT dikeluarkan bagi PERBELANJAAN PERBICARAAN... kah kah kah... yang TERBARU ni pulak BLOGGER yang bernama pisau.net. .. kalau dua orang blogger diatas masih mahu menerima WRIT SAMAN tapi yang ini beb langsung TAK TIMBUL BATANG HIDUNG...

Kenapa MESTI TAKUT kalau segala BUKTI ada DISIMPAN... tapi inilah yang TERJADI kepada BLOGER PRO UMNO yang MENUDUH ISU TANAH di Negeri Kelantan ada MELIBATKAN RASUAH... kalau tak nampak BATANG HIDUNG juga... jadi gua cadangkan TUKAR aje nama blog kepada PISAU.KENET... kah kah kah !.

Apa tidak nya beb... kesudahan nya Pimpinan DAP terpaksa MENAWARKAN RM1000 bagi sesiapa yang dapat memberitahu sehingga ISI PERUT UMNO PISAU.KENET dikenal pasti...

sebelum itu gua nak bagi tahu lu orang makna PISAU KENET ni... ianya bermakna satu PISAU yang kecil yang biasanya digunakan orang untuk melakukan BERKHATAN atau MASUK JAWI... walaupun TAJAM tapi FUNGSI pisau tersebut hanya digunakan SEKALI SAKALA atau WAKTU-WAKTU TERTENTU...

dan ianya langsung TIDAK TERPAKAI jikalau ianya TAK TAJAM atau pun TUMPUL... jadi lu orang PIKIR-PIKIRKAN lah yang mana kedudukan TUAN PUNYA BLOG kalau sampaikan WRIT SAMAN pun beliau tak mahu TERIMA... kah kah kah... kata PERJUANGAN HINGGA KETITISAN DARAH TERAKHIR beb... macam mana nak dikatakan PEJUANG kalau WRIT SAMAN pun TAKUT NAK TERIMA... kah kah kah !

Kalau sebelum ini dia punya GORENG beb... Perrgghhh... lu tahu aje lah kan ISI PERUT UMNO dengan TEMBERANG... seperti jugak perangai Pemimpin Umno dengan PENIPUAN yang semacam KEMBAR semasa DILAHIRKAN... cumanya KEADAAN hari ini bukan seperti keadaan di masa lalu yang MAKLUMAT sukar didapati dengan CEPAT seperti sekarang... untuk itu ISI PERUT UMNO tidak dapat lagi SEWENANG-WENANG MEMUMUTAR BELITKAN CERITA SESUKA HATI MAK BAPAK DIA ORANG... kah kah kah...


kat bawah ni gua sertakan VIDEO bagaimana ULASAN Ketua Umno Penerangan Umno Malaysia Datuk Ahmad Maslan ketika mengulas ISU SEMASA termasuk CERITA FITNAH ynag dibuat oleh blogger tersebut berkenaan ISU TANAH di Negeri Kelantan yang dikatakan membabitkan RASUAH... beliau punya KEYAKINAN macam lah blogger tersebut PAHLAWAN MELAYU TERAKHIR beb... kah kah kah !. SH
hemmmmm..... umno oh umno lagi dekat malaikat maut hendak mencabut nyawa mu lagi banyak perkara buang tebiat yang dilakukan oleh isi perutnya... kah kah kah... umporno perkasam jati... betul-betul meloyakan heeeee... A B U.

Mat Indera SiPejuang

Tiada ulasan:

Catat Ulasan