ULAMA WARASATUL AMBIA

ULAMA WARASATUL AMBIA

Wahyu

Firman Allah Swt“ Janganlah kamu cenderung kepada KEZALIMAN kelak kamu akan disambar oleh api neraka.”

Berdoalah kepada Ku, nescaya akan Ku perkenankan bagimu, sesungguhnya orang-orang yang menyombongkan diri dari menyembah Ku akan masuk neraka jahannam dalam keadaan hina dina!
-Surah Al-Mukmin ayat 60

Peringatan Ilahi

Allah SWT. Berfirman:
(وَمَن يَعۡشُ عَن ذِكۡرِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ نُقَيِّضۡ لَهُ ۥ شَيۡطَـٰنً۬ا فَهُوَ لَهُ ۥ قَرِينٌ۬ (٣٦
Yang maksudnya:
”Dan sesiapa yang tidak mengendahkan pengajaran (Al-Quran yang diturunkan oleh Allah) Yang maha Pemurah, Kami akan adakan baginya Syaitan (yang menghasut dan menyesatkannya), lalu menjadilah Syaitan itu temannya yang tidak renggang daripadanya." [Surah Al-Zukhruf : 36.]

Surah al-Saff ayat 10-12:

Allah Taala menawarkan kemenangan di dalam firman-Nya dalam Surah al-Saff ayat 10-12:

"Wahai orang-orang yang beriman! Mahukah Aku tunjukkan sesuatu perniagaan yang boleh menyelamatkan kamu daripada azab seksa yang tidak terperi sakitnya?"

"Iaitu, kamu beriman kepada Allah dan Rasul-Nya serta kamu berjuang membela dan menegakkan agama Allah dengan harta benda dan diri kamu; yang demikian itulah yang lebih baik bagi kamu, jika kamu mengetahui."

"(Dengan itu) Allah akan mengampunkan dosa-dosa kamu dan memasukkan kamu ke dalam taman-taman (syurga) yang mengalir di bawahnya beberapa sungai, serta ditempatkan kamu di tempat-tempat tinggal yang sama ada dalam syurga 'Adn. Itulah kemenangan yang besar."

Pringatan

Imam Nawawi menyebut satu hadith dimana Rasulullah SAW diwahyukan melalui mimpi. Mimpi seorang Rasul adalah benar dan wahyu daripada Allah.

Rasulullah SAW melawat neraka dan dilihat mereka yang diseksa dalam neraka itu, orang yang berzina dan memakan riba’ dan menyebarkan maklumat yang buruk sehingga perbohongan itu tersebar dengan luas, apatah lagi maklumat itu menjadi fitnah.

Dilihat seorang yang disangkut dengan penyangkut besi didagunya menembusi pipi dan mata diseksa didalam neraka, bila ditanya siapa itu, itulah penyebar maklumat bohong diseluruh pelusuk.

Hadis peringatan

Dan sabda Rasulullah SAW, “Barangsiapa yang menunjukkan satu jalan yang baik lalu orang mengikut jalan itu, dia akan mendapat pahala kerana menjalankan tugasnya dan dia mendapat pahala selagi ada orang yang mengikutnya sehingga hari kiamat.

Dan barangsiapa yang menunjukkan jalan yang buruk,maka dia berdosa kerana melakukan kerja itu dan menerima tanggungjawab dosa yang sama dengan orang yang mengikutnya sehingga hari kiamat.

Beriman orang yang bertaqwa

Firman Allah

وَالَّذِينَ يَرْمُونَ الْمُحْصَنَاتِ ثُمَّ لَمْ يَأْتُوا بِأَرْبَعَةِ شُهَدَاء فَاجْلِدُوهُمْ ثَمَانِينَ جَلْدَةً وَلَا تَقْبَلُوا لَهُمْ شَهَادَةً أَبَدًا وَأُوْلَئِكَ هُمُ الْفَاسِقُونَ

dan orang-orang yang menuduh wanita-wanita yang baik-baik (berbuat zina) dan mereka tidak mendatangkan empat orang saksi, maka sebat (deralah) mereka (yang menuduh itu) delapan puluh kali dera, dan janganlah kamu terima kesaksian mereka buat selama-lamanya. Dan mereka itulah orang-orang yang fasik

Surah An-Nur : Ayat 4

Sungguhpun ayat ini menyebut mengenai tuduhan terhadap perempuan, namun hukumnya sama terhadap tuduhan ke atas kaum lelaki dan ianya menjadi sepakat para ulama' sebagaimana yang disebut di dalam Jame' Li ahkaamil Quran oleh al Qurtubi.

Tuduhan yang tidak menepati syara' dan pula perlakuan menyebarkan serta mempertontonkan video lucah kepada umum adalah suatu yang jelas bersalahan dengan agama dan mereka berdepan dengan hukum Qazaf serta undang - undang kerana memiliki dan menyebarkan video lucah.

Doa

YA ALLAH KAMI YANG HINA INI MENADAH TANGAN DAN MENGHARAPKAN PERTOLONGAN ENGKAU YA ALLAH:-

KAMI MEMOHON ENGKAU MEMPERI PERINGATAN ATAU HUKUMAN KEPADA TANGAN-TANGAN DAN ORANG-ORANG YANG JAHAT YANG BERUSAHA MENIPU RAKYAT SEMASA MENGUNDI DALAM PILIHAN RAYA DENGAN MENGADAKAN PELBAGAI CARA YANG SEMATA-MATA UNTUK MENIPU.
YA ALLAH BERILAH PERINGATAN ATAU PEMBALASAN KEPADA ORANG YANG BERTINDAK GANAS KEPADA RAKYAT. SESUNGGUNYA ENGKAU MAHA PERKASA DAN MAHA MENGETAHU.


YA ALLAH KAMI MENDERITA SEDIH DENGAN KEPUTUSAN ITU. YA ALLAH KEPUTUSAN ITU ADALAH SATU UJIAN YANG AMAT PERIT BAGI KAMI. MOHON TETAPLAH PENDIRIAN KAMI

YA ALLAH KAMI MEMOHON ENGKAU TUNJUKKANLAH HIKMAH KEHAKIMAN ITU SEMOGA AKAN MELEGAKAN KEDUKAAN DAN KESEDIHAN DIHATI KAMI.

YA ALLAH CELAKA DAN BINASALAH MEREKA YANG ZALIM ITU DENGAN KEHINAAN DAN KEPEDIHAN.

Fatwa

Jawatankuasa Fatwa Majlis Kebangsaan Bagi Hal Ehwal Ugama Islam Malaysia memutuskan bahawa pelancong bukan Islam diharuskan memasuki masjid dan ruang solat dengan syarat mendapat keizinan pihak pengurusan masjid dan perlakuan serta tingkah laku mereka tidak mencemarkan kesucian masjid dan sentiasa terkawal dan beradab.

Guna agama cetus permusuhan kaum cemarkan Islam
- Dr Asri Bekas Mufti Perlis

Peringatan AL HUJURAT: - AYAT 6

AL HUJURAT: - AYAT 6

Hai orang-orang yang beriman, jika datang kepada kamu orang fasik membawa sesuatu berita, maka periksalah dengan teliti, agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada sesuatu kaum tanpa mengetahui keadaannya yang menyebabkan kamu menyesal atas perbuatanmu itu.

Ustaz Azizan Razak

Beruk kalau kita buat tak peduli dekat dia, dia pun senyap (sengap) begitu saja. Tapi kalau kita layan dia, sergah dia, habis daun pokok cermai dihinggutnya- Semasa berucap di Stadium Sultan Abdul Halim Kedah.

Isnin, 13 Mei 2013

20 Fakta Penipuan SPR, Konspirasi BN Dalam PRU 13


20 Fakta Penipuan SPR, Konspirasi BN Dalam PRU 13


1- Kenderaan yang membawa peti undi tiba-tiba lari daripada jalan asal ke pusat pengumpulan undi. Menghilang. Kemudiannya muncul balik.

2- Tong peti undi ditukar di pertengahan jalan. Ada juga tong yang hilang.

3- Pada saat-saat akhir, tong yang hilang, tiba-tiba sampai di pusat penjumlahan undi.

4- Di saat kiraan undi yang menunjukkan PR sedang mendahului BN, tiba-tiba blackout.

5- Di saat-saat akhir, BN membantah pengiraan undi yang didahului PR menyebabkan undi terpaksa dikira semula.

6- Beberapa buah teksi berpenumpang daripada luar masuk ke tempat pengundian tanpa ada sebarang sekatan daripada polis sedangkan hanya kenderaan petugas & yang berkenaan dibenarkan masuk itupun sebelum pusat pengundian dibuka. Pengundi hantu?

7- Mat-mat Bangla yang tidak kenal siapakah PM Malaysia dibenarkan untuk mengundi. Polis biar je. Alasannya dia ada IC. Saya tanya anda jujur, anda boleh beza tak seorang bangla dengan seorang mamak? Tengok slang cakap pun dah tahu kan.

8- Orang yang sama mengundi lebih daripada satu pusat mengundi. Macamana tu?

9- Dakwat yang dikatakan kekal sehingga masa 5-6 hari boleh hilang dalam masa 5-6 minit.

10- Seorang yang masih belum mengundi tetapi bila tiba di pusat mengundi, dia direkodkan sudah mengundi. Siapa yang undi untuk dia?

11- Pengundi yang kurang upaya atau uzur, undi mereka dipangkah oleh petugas spr. Bila nak tengok apa yang dipangkahnya, petugas itu tidak membenarkan malah terus memasukkannya dalam peti undi. Mana hak sebagai seorang pengundi?

12- Pegawai SPR yang bertugas di pusat mengundi tidak mahu menandatangani Borang 14 walaupun sudah dikira jelas di pusat itu kemenangan berpihak kepada PR.

13- Di pusat penjumlahan undi, tong dibawa ke sana menaiki teksi ikut jalan belakang? Mana perginya kenderaan rasmi SPR? Kenapa jalan belakang?

14- Undi Awal disimpan di balai polis sebelum 5 Mei tanpa ada seorang pun wakil parti politik dibenarkan untuk mengawasinya?

15- Undi Pos semuanya berpihak kepada BN?

16- Pensel turut disediakan kepada pengundi ketika ingin memangkah? Kenapa tidak bagi hanya pen? Untuk memudahkan usaha memadamnya kah?

17- Sesetengah tempat undi rosak lebih tinggi, daripada undi majoriti. Kenapa?

18- Van berlogo BN masuk...

# Untuk artikel penuh sila ke:- http://hijabulcrewz.blogspot.com/


20 Facts EC Fraud, Conspiracy BN in GE-13


1 - Vehicles carrying ballot boxes suddenly run away from the original path to the collection center votes. Disappeared. Then appear back.

2 - Tong ballot box changed mid-way. There's also the missing barrels.

3 - At the last moment, the missing barrels, suddenly arrived at the tallying center.

4 - In the current poll that shows PR is leading the BN, sudden blackout.

5 - At the last minute, the BN object to the counting of the votes had preceded PR lead recalculated.

6 - Some taxis outside the entrance to the occupancy of the polling place without any restrictions from the police force while only vehicles allowed to enter relevant & even then before polling stations opened. Phantom voters?

7 - Bangla Mat does not know who the PM of Malaysia are allowed to vote. Police let je. The reason he has IC. I ask you honestly, you can not a bangla diff with a mamak? Look slang saying he just does not know right.

8 - The same people voting more than one polling station. How can it?

9 - Ink are said to last up to 5-6 days time can be lost in 5-6 minutes.

10 - A person who has not voted, but when arrived at the polling stations, he recorded already voted. Who would vote for him?

11 - Voters who are disabled or frail, their votes spr crossed by the staff. When I wanted to see what dipangkahnya, the task does not allow even directly put in the ballot box. Any rights as a voter?

12 - EC officials on duty at the polling stations did not want to sign the Form 14 is considered clear even at the center in favor of PR victory.

13 - In the tallying center, barrels taken there by taxi follow the road back? Where has the EC official vehicle? Why the way back?

14 - Vote Early kept at the police station before May 5 with no one political party representatives allowed to monitor?

15 - all postal voting for BN?

16 - Pencil made available to voters want a cross? Why not for just a pen? To facilitate efforts to delete it?

17 - Some place a higher ballot, the votes of the majority. Why?

18 - Van with logo BN in ...

# For the full article go to: - http://hijabulcrewz.blogspot.com/

0事实EC欺诈,共谋BN GE-13


1 - 携带票箱突然的车辆逃跑的收集中心票从原来的路径。消失了。然后出现了。

2 - 塘投票箱中途改变。还有失踪万桶。

3 - 在最后时刻,缺少的桶,突然到达理货中心。

4 - 在目前的民意调查显示PR领导的BN,突然停电。

5 - 在最后一分钟,BN对象的点票之前PR铅重新计算。

6 - 有些的士占用投票站外的入口处,没有任何限制,从警队,而只允许进入的车辆有关,即使再打开投票站之前。幽灵选民?

7 - 孟加拉垫不知道谁是马来西亚的PM被允许投票。警方让济。原因他有IC。说实话,我问你,你不能用嘛嘛一个孟加拉差异的?看俚语,说他根本不知道对不对。

8 - 同样的人投票超过一个投票站。怎么了?

9 - 墨说,持续5-6天的时间可以在5-6分钟内丢失。

10 - 一个人谁没有投票,但到达投票站时,他已经记录投票。他会投票给谁?

11 - 残疾或年老体弱的选民是谁,他们的选票SPR交叉的工作人员。当我想看什么dipangkahnya,任务不允许甚至直接投入投票箱。作为一个选民的任何权利?

12 - 欧盟官员在投票站执勤不想签署表格14,即使在中心赞成公关的胜利被认为是明确的。

13 - 理货中心,乘坐出租车万桶遵循回来的路上吗?欧共体官方车辆在哪里?为什么回来的路上?

14 - 5月5日前提前投票保存在派出所,没有一个政党代表可以监控?

15 - 所有邮政投票BN?

16 - 铅笔选民希望跨?为什么不只是一支笔吗?为了便于努力删除它?

17 - 一些地方较高的选票,多数的选票。为什么呢?

18 - 范标志BN ...

#完整的文章: - http://hijabulcrewz.blogspot.com/
20 Fakta Penipuan SPR, Konspirasi BN Dalam PRU 13


1- Kenderaan yang membawa peti undi tiba-tiba lari daripada jalan asal ke pusat pengumpulan undi. Menghilang. Kemudiannya muncul balik.

2- Tong peti undi ditukar di pertengahan jalan. Ada juga tong yang hilang.

3- Pada saat-saat akhir, tong yang hilang, tiba-tiba sampai di pusat penjumlahan undi.

4- Di saat kiraan undi yang menunjukkan PR sedang mendahului BN, tiba-tiba blackout.

5- Di saat-saat akhir, BN membantah pengiraan undi yang didahului PR menyebabkan undi terpaksa dikira semula.

6- Beberapa buah teksi berpenumpang daripada luar masuk ke tempat pengundian tanpa ada sebarang sekatan daripada polis sedangkan hanya kenderaan petugas & yang berkenaan dibenarkan masuk itupun sebelum pusat pengundian dibuka. Pengundi hantu?

7- Mat-mat Bangla yang tidak kenal siapakah PM Malaysia dibenarkan untuk mengundi. Polis biar je. Alasannya dia ada IC. Saya tanya anda jujur, anda boleh beza tak seorang bangla dengan seorang mamak? Tengok slang cakap pun dah tahu kan.

8- Orang yang sama mengundi lebih daripada satu pusat mengundi. Macamana tu?

9- Dakwat yang dikatakan kekal sehingga masa 5-6 hari boleh hilang dalam masa 5-6 minit.

10- Seorang yang masih belum mengundi tetapi bila tiba di pusat mengundi, dia direkodkan sudah mengundi. Siapa yang undi untuk dia?

11- Pengundi yang kurang upaya atau uzur, undi mereka dipangkah oleh petugas spr. Bila nak tengok apa yang dipangkahnya, petugas itu tidak membenarkan malah terus memasukkannya dalam peti undi. Mana hak sebagai seorang pengundi?

12- Pegawai SPR yang bertugas di pusat mengundi tidak mahu menandatangani Borang 14 walaupun sudah dikira jelas di pusat itu kemenangan berpihak kepada PR.

13- Di pusat penjumlahan undi, tong dibawa ke sana menaiki teksi ikut jalan belakang? Mana perginya kenderaan rasmi SPR? Kenapa jalan belakang?

14- Undi Awal disimpan di balai polis sebelum 5 Mei tanpa ada seorang pun wakil parti politik dibenarkan untuk mengawasinya?

15- Undi Pos semuanya berpihak kepada BN?

16- Pensel turut disediakan kepada pengundi ketika ingin memangkah? Kenapa tidak bagi hanya pen? Untuk memudahkan usaha memadamnya kah?

17- Sesetengah tempat undi rosak lebih tinggi, daripada undi majoriti. Kenapa?

18- Van berlogo BN masuk...

# Untuk artikel penuh sila ke:- http://hijabulcrewz.blogspot.com/


20 Facts EC Fraud, Conspiracy BN in GE-13


1 - Vehicles carrying ballot boxes suddenly run away from the original path to the collection center votes. Disappeared. Then appear back.

2 - Tong ballot box changed mid-way. There's also the missing barrels.

3 - At the last moment, the missing barrels, suddenly arrived at the tallying center.

4 - In the current poll that shows PR is leading the BN, sudden blackout.

5 - At the last minute, the BN object to the counting of the votes had preceded PR lead recalculated.

6 - Some taxis outside the entrance to the occupancy of the polling place without any restrictions from the police force while only vehicles allowed to enter relevant & even then before polling stations opened. Phantom voters?

7 - Bangla Mat does not know who the PM of Malaysia are allowed to vote. Police let je. The reason he has IC. I ask you honestly, you can not a bangla diff with a mamak? Look slang saying he just does not know right.

8 - The same people voting more than one polling station. How can it?

9 - Ink are said to last up to 5-6 days time can be lost in 5-6 minutes.

10 - A person who has not voted, but when arrived at the polling stations, he recorded already voted. Who would vote for him?

11 - Voters who are disabled or frail, their votes spr crossed by the staff. When I wanted to see what dipangkahnya, the task does not allow even directly put in the ballot box. Any rights as a voter?

12 - EC officials on duty at the polling stations did not want to sign the Form 14 is considered clear even at the center in favor of PR victory.

13 - In the tallying center, barrels taken there by taxi follow the road back? Where has the EC official vehicle? Why the way back?

14 - Vote Early kept at the police station before May 5 with no one political party representatives allowed to monitor?

15 - all postal voting for BN?

16 - Pencil made available to voters want a cross? Why not for just a pen? To facilitate efforts to delete it?

17 - Some place a higher ballot, the votes of the majority. Why?

18 - Van with logo BN in ...

# For the full article go to: - http://hijabulcrewz.blogspot.com/

0事实EC欺诈,共谋BN GE-13


1 - 携带票箱突然的车辆逃跑的收集中心票从原来的路径。消失了。然后出现了。

2 - 塘投票箱中途改变。还有失踪万桶。

3 - 在最后时刻,缺少的桶,突然到达理货中心。

4 - 在目前的民意调查显示PR领导的BN,突然停电。

5 - 在最后一分钟,BN对象的点票之前PR铅重新计算。

6 - 有些的士占用投票站外的入口处,没有任何限制,从警队,而只允许进入的车辆有关,即使再打开投票站之前。幽灵选民?

7 - 孟加拉垫不知道谁是马来西亚的PM被允许投票。警方让济。原因他有IC。说实话,我问你,你不能用嘛嘛一个孟加拉差异的?看俚语,说他根本不知道对不对。

8 - 同样的人投票超过一个投票站。怎么了?

9 - 墨说,持续5-6天的时间可以在5-6分钟内丢失。

10 - 一个人谁没有投票,但到达投票站时,他已经记录投票。他会投票给谁?

11 - 残疾或年老体弱的选民是谁,他们的选票SPR交叉的工作人员。当我想看什么dipangkahnya,任务不允许甚至直接投入投票箱。作为一个选民的任何权利?

12 - 欧盟官员在投票站执勤不想签署表格14,即使在中心赞成公关的胜利被认为是明确的。

13 - 理货中心,乘坐出租车万桶遵循回来的路上吗?欧共体官方车辆在哪里?为什么回来的路上?

14 - 5月5日前提前投票保存在派出所,没有一个政党代表可以监控?

15 - 所有邮政投票BN?

16 - 铅笔选民希望跨?为什么不只是一支笔吗?为了便于努力删除它?

17 - 一些地方较高的选票,多数的选票。为什么呢?

18 - 范标志BN ...

#完整的文章: - http://hijabulcrewz.blogspot.com/

Tiada ulasan:

Catat Ulasan